İçeriğe geç

Gümüş Böceği Eve Nasıl Girer

Gümüş böceği yuvası nasıl bulunur?

Gümüş böceği yuvası nasıl bulunur? Evinizde gümüş nemli böceği bulmak istiyorsanız, duvar kağıdınızda, kumaşlarınızda veya kıyafetlerinizde delikler veya sarı noktalar arayabilirsiniz. Bu göstergeler, gümüş böceklerinin evinizde yaşadığını gösterir. Yuvalarda ayrıca bu göstergelerin yakınında çatlaklar olabilir.

Evde neden gümüş böceği olur?

Gümüş böceklerinin çevrelerinde özellikle aradıkları iki unsur nem ve besindir. Besin her türlü eşyadır, kağıt ve yapışkan malzemeler ve bu tür ürünler evlerimizde ve iş yerlerimizde bol miktarda bulunur. Evlerimizde banyo, tuvalet, mutfak veya su sızan herhangi bir yer gibi nem kaynakları çok yaygındır.

Gümüş böceğini ne yok eder?

Nem böceklerinden kurtulmak için sedir yağını suyla karıştırın ve evinizdeki çatlaklara ve yarıklara püskürtün. Nem böceği veya gümüş böceği lavanta kokusunu sevmez. Ayrıca lavanta yağını seyreltip üzerine püskürtebilirsiniz. Zeminleri limon kokusuyla temizlemek de gümüş böceklerini rahatsız edecektir.

Gümüş böceği kışın olur mu?

Bu zararlılar soğuk havayı sevmediklerinden, sıcak ortamlar bulmak için uygun alanlardaki binalara girerler ve yaşam alanlarımızda bizi rahatsız ederler. Özellikle kış aylarında gümüş böcekleri soğuğa tahammül edemezler ve kapı ve pencerelerdeki çatlaklardan içeri girerler.

Gümüşçün böceği yatağa çıkar mı?

Bunun nedenlerinden biri, gümüş böceklerinin aksine, uzun kuyruklu gümüş böceklerinin evin her tarafına yayılmaları ve çamaşır sepetinde bile onları bulmanın şaşırtıcı olmamasıdır. Ayrıca kitap raflarının arkasında, mutfak çekmecelerinde, dolaplarda ve hatta yatakta bile bulabilirsiniz.

Gümüş böceğini hangi ilaç öldürür?

Hijyenia Gümüşçün – Gümüş Böceği İlacı Alfarok SC10 – Kokusuz ve Konsantre Sprey 50 ml. 2 litre su ile seyreltilerek, göç ettiği yerlere uygun bir püskürtücü yardımıyla uygulanır.

Gümüş böceği insanlara zarar verir mi?

Gümüş böcekleri insan sağlığına tehdit oluşturmaz, ancak kağıt ürünleri, tutkal, kuru gıda ve giysilerle beslenirler. Uzun ömürleri ve hızlı üremeleri nedeniyle, ilaçlanmadıkları takdirde önemli hasara yol açabilirler.

Gümüş böceği ışığa gelir mi?

Birçok ortamda yaşayabilen gümüş böcekleri, gözleri ışığa duyarlı olduğundan ışığın az olduğu, karanlık ve nemli yerlerde, örneğin çatı araları, zemin katlar, bodrumlar, mutfak ve banyolarda yaşarlar.

Gümüş böceği hastalık bulaştırır mı?

Hızlı hareket edebilen gümüş böcekleri, salgıları ve dışkılarıyla yaşam alanlarındaki yiyecekleri kirleterek hastalık bulaştırabilirler.

Yatak biti nasıl olur?

Tahtakurularının nedenlerini merak ediyorsanız, en yaygın neden, bavul ve kıyafet gibi eşyalar aracılığıyla dışarıdan içeri girmeleridir. Yatak ve şiltelerin yakınında bulunan bu yaratıklar, kısa bir süre içinde çoğalabilirler. Tahtakurusu ısırıkları, yatak takımlarında küçük, noktasal kırmızı ve kahverengi lekelere neden olabilir.

Eve böcek girmemesi için ne yapmalı?

Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane yağı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin sevmediği şeyler arasındadır. Bu ve benzeri yağları evinizin belirli alanlarına uygulayabilir ve böcekleri uzak tutabilirsiniz.

Raid gümüş böceğini öldürür mü?

Raid böcek kovucular, sinek kovucular, sivrisinek spreyleri, haşere kontrol ürünleri ve daha birçok seçenek, ev sahiplerine çeşitli ihtiyaçlara yönelik ürünlerle çözümler sunar. Raid gümüş böceği ilacı, böcekleri öldürmek için gümüş böceklerinin hareket ettiği veya saklandığı yerlere uygulanır.

Gümüş böceği nereye yumurtlar?

Gümüş böcekleri dişileri günde ortalama 1-3 yumurta bırakır. Yumurtalarını bıraktıkları yerler çatlaklar, sabit nesnelerin altı ve süpürgeliklerdir. Yumurtaları 20-22 °C ve %50-75 nemde gelişir, bu da ev koşulları için çok uygundur. Yumurtadan yetişkine olgunlaşması 3-4 ay sürer.

Evde gümüş böceği nereden gelir?

Gümüş böcekleri eve kapı, tezgah veya duvar çatlaklarından girer ve genellikle orada ürerler. Gümüş böcekleri nemli ve karanlık alanlarda yaşarlar. Sıcaklık onlar için çok önemli değildir. Başka bir deyişle, evin her odasında görülebilirler. Önemli olan bir yiyecek kaynağı bulmalarıdır.

Gümüş böceği ilaçlama ile biter mi?

Evinizin dışını profesyonel bir haşere kontrol şirketine ilaçlatmanızı öneririz. Bu işlem evinizi gümüş böceklerinden ve diğer haşerelerden koruyacaktır.

Gümüş böceği kaç gün yaşar?

Gümüş böcekleri türlerine göre 12 mm uzunluğa ulaşırken, 3 cm ile arasında değişmektedir. 10 ay boyunca hiçbir şey yemeden aç kalıp yaşayabilen bu hayvanların ortalama yaşam süreleri 1 ile 3 yıl arasında değişse de; yapılan araştırmalar sonucunda bazılarının 8 yıla kadar yaşadığı tespit edilmiştir.

Yatak biti nasıl olur?

Tahtakurularının nedenlerini merak ediyorsanız, en yaygın neden, bavul ve kıyafet gibi eşyalar aracılığıyla dışarıdan içeri girmeleridir. Yatak ve şiltelerin yakınında bulunan bu yaratıklar, kısa bir süre içinde çoğalabilirler. Tahtakurusu ısırıkları, yatak takımlarında küçük, noktasal kırmızı ve kahverengi lekelere neden olabilir.

Gümüş böceği ısırırsa ne olur?

Hayır, gümüş böcekleri ısırıyormuş gibi davranmazlar. Bu böcekler zararlı olarak kabul edilmez ve insanlara zarar vermezler. Gümüş böcekleri nemli ortamlarda yaşayan ve organik maddeler yiyen bir türdür. Genellikle evlerde, depolarda, mutfaklarda, banyolarda ve diğer nemli alanlarda bulunurlar.

Gümüş böceği ne kadar büyür?

Vücut büyüklüğü 1-2 cm arasında olabilir. 6 bacağı ve 2 anteni vardır. Gümüş böceğinin sırtında üç uzun kıla benzeyen kuyruk benzeri bir yapı bulunur. Gümüş böceklerinin insanlara en büyük zararı alerjik semptomlara neden olabilmesidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Anksiyete Nasıl Geçer Hemen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort