İçeriğe geç

Ahirli Köyü Nereye Baglı

Ahırlı nereye bağlıdır?

Ahırlı, Konya ilinin bir ilçesidir.

Ahırlı ismi nereden gelir?

Ahırlı İsmi 1-) Selçuklular zamanında bölgede Ahu Bey adında bir bey yaşamış olup, Ahu Bey’den sonra Ahurlu ismini almış ve zamanla Ahırlı’ya dönüşmüştür.

Konya Ahırlı ne zaman ilçe oldu?

9 Mayıs

Konya ahırlı nüfusu ne kadar?

Nüfus TÜİK ADNKS verilerine göre ilçenin nüfusu 2018 yılında 5084 kişidir. Yeni Konya Belediye Kanunu ile köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kalkması nedeniyle ilçenin köy nüfusu 2013 yılından itibaren 0 olarak kabul edilmektedir.

Ahırlı Belediye Başkanı kim?

Ahırlı Belediye Başkanı İsa AKGÜL, Akkise Dayanışma ve Çevreyi Güzelleştirme Derneği Başkanı Nedim SELEK ve yönetim kurulu üyeleri Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK’ı ziyaret etti.

Ağaçören nereye bağlıdır?

İlçe 1961 yılına kadar PANLI ismiyle anılmış, daha sonra AĞAÇÖREN ismiyle Şereflikoçhisar iline bağlanmış, 1989 yılında ise Aksaray iline bağlanmıştır. Ağaçören ilçesi, İç Anadolu Bölgesi’nin Orta Kızılırmak bölümünün güneydoğusunda yer almaktadır.

İzmir Karaburun ismi nereden gelir?

Yarımadanın antik çağlarda “Capo Calaberno” olarak adlandırılması, isminin buradan değiştirildiğini düşündürmektedir. Bir varsayıma göre; yarımadaya ilk deniz yoluyla ulaştığınızda “Kömür Burnu” denilen yeri gördüğünüz, bu nedenle kayaların renginden dolayı “Karaburun” olarak da adlandırıldığı söylenmektedir.

Ahırkapı ismi nereden gelir?

İlçeye Ahırkapı adı, Topkapı Sarayı’nın ahırlarının burada bulunmasından dolayı verilmiştir.

Ahu ismi nereden gelir?

Kızlar için Ahu ismi Farsça kökenlidir. Kelimenin sözlük anlamı ceylandır. Divan edebiyatında ceylan güzelliği, zarafeti ve masumiyeti sembolize eder.

Konya nereden ayrıldı?

Konya Vilayeti bir Osmanlı vilayetidir. 1864 yılında Vilayet Nizamnamesi ile Karaman Vilayeti’nin kaldırılmasıyla kurulmuştur.

Eski Konya neresi?

Eski Konya Yerleşimi: Sille Köyü, Konya, Türkiye – Tripadvisor.

Akkise ismi nereden gelir?

Roma döneminden itibaren önemli bir yerleşim yeri olduğu bilinen Akkise isminin Bizans dönemindeki Beyaz Kilise’den geldiği ve zamanla bu kelimenin Akkise’ye dönüştüğü rivayet edilmektedir. Akkise sakinleri, Ak Kilise’nin bugünkü yerleşim yerinin güneydoğusunda Kise Çalı denilen yerde bulunduğunu söylemektedirler.

Konya’nın en küçük ilçesi nedir?

Yalıhüyük, Konya iline bağlı bir ilçedir. Coğrafi olarak Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye nüfusu (1.

Konya en kalabalık kaçıncı il?

2023 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Konya ilinin nüfusu 2.320.241 kişi olup, nüfus 85.372’dir.

Konya’nın merkez nüfusu ne kadar?

Konya’nın merkez nüfusu 1 milyonu geçti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Konya kent merkezi nüfusunun 1 milyonu geçtiğini, bunun kente çeşitli avantajlar sağladığını söyledi.

Hıdır ismi nereden gelir?

Hızır ismi Arapça kökenli olup “yeşil (adam)” anlamına gelmektedir.

Hazan ismi nereden gelir?

Hazan ismi Türk kökenli bir isim olup sonbahar mevsimini ifade eder. Hazan, sonbaharın hüzünlü ama aynı zamanda neşeli atmosferini, doğanın yenilenme sürecini ve değişimin güzelliğini temsil eder. Bu isim sonbahar mevsiminin duygusal ve estetik değerlerini yansıtır.

Akkise ismi nereden gelir?

Roma döneminden itibaren önemli bir yerleşim yeri olduğu bilinen Akkise isminin Bizans dönemindeki Beyaz Kilise’den geldiği ve zamanla bu kelimenin Akkise’ye dönüştüğü rivayet edilmektedir. Akkise sakinleri, Ak Kilise’nin bugünkü yerleşim yerinin güneydoğusunda Kise Çalı denilen yerde bulunduğunu söylemektedirler.

Habip ismi nereden gelir?

Habip (Arapça: حبيب), “sevgili, arkadaş” anlamına gelen Arapça kökenli bir Türk erkek ismidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Inisiyatif Nasıl Yazilir Tdk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort