İçeriğe geç

Peskütan Çorbası Ne Demek

Peskütan çorba nedir?

Azman, Peskütan çorbasının çok faydalı olduğunu belirterek, “Peskütan, Sivas’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Sık sık tercih edilir. Peskütan, koyun sütü yoğurduyla hazırlanan bir üründür. Yoğurdun süzülmesi ve içine un ve tuz eklenmesiyle elde edilir.

Peskutan nasıl yapılır?

Geceden ıslatılan buğday ve mercimek sabah haşlanır. İçine birkaç parça kemikli kıyma eklenir. Peskütan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peşkütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla seyreltilmiş peşkütan eklenir, gerektiği kadar su ve tuz eklenip haşlanır.

Yörük çorba içinde ne var?

Yörük çorbası tarifi için malzemeler: Yarım su bardağı yeşil mercimek. 2 adet orta boy yeşil biber.

Sivas’ın hangi çorbası meşhur?

Peskütan Çorbası Yoğurt, bahar aylarında taze sütle hazırlanır ve bu çorbanın ana malzemesidir. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak eşsiz bir lezzet sunan peskütan çorbası, Sivas’ın belki de en meşhur yemeklerinden biridir.

Peskütan nereden alınır?

Pescutan, Sivas bölgesinde özellikle köylerde, ev tüketimi için köy evlerinde üretilmektedir. Ayrıca ticari olarak pescutan üreten bazı üreticilere de rastlamak mümkündür. Bu tedarikçiler arasında Memleket Kolisi portalında bulunan Şarkışla Gıda ve Coşmanlar Market yer almaktadır.

Bacaklı çorba hangi yöreye ait?

Geleneksel Tokat mutfağında paça çorbası adıyla hazırlanır. Kazan Tatarları bu çorbayı Tokmaçlıaş olarak hazırlarlar.

Peskütan nerenin?

Peskütan, Sivas mutfağında ilkbahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Kış için önceden hazırlanan peskütan, Sivas ve çevresinde bol miktarda tüketilir.

Peskutan nasıl saklanır?

Acı suyu süzülüp yoğurt kıvamına gelince bazı yörelerde plastik kaplarda, bazılarında ise cam kavanozlarda saklanır.

Sübüra nedir?

Subura, kare veya yuvarlak şekillerde kesilmiş hamurdan yapılır ve özellikle yaz aylarında popülerdir. Soğuk servis edildiğinden, sıcak yaz günlerinde sizi ferahlatacaktır.

Ovmaç çorbası nereye aittir?

Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya bölgesine ait çok besleyici bir lezzettir. Gösterişli olduğu için davet sofralarının vazgeçilmezidir. Adını, yoğrulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur tabanından alır.

Sultan çorba içinde ne var?

Çok doyurucu ve besleyici bir çorba tarifi olan Sultan çorbası, en sevdiğimiz çorbalardan biri haline geldi. Patates, havuç, bezelye gibi sebzelerin yanı sıra pirinç ve bulgur da içeriyor. Ancak Sultan çorbası bunlarla yetinmiyor. Proteini de içindeki köftelerden geliyor.

Kamhi çorbası ne demek?

Kamhi çorbası, Adana’da yardım çorbası olarak da bilinir. Hayırseverler tarafından büyük kazanlarda pişirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılan bu çorba, özellikle doyurucu içeriği nedeniyle oldukça lezzetlidir.

Peskutan çorbası nasıl pişirilir?

Pescutan Çorbası Pescutan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Pescutan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla hazırlanan pescutan içine istenildiği kadar su ve tuz eklenerek kaynatılır. Taşmaması için sık sık karıştırılır. Çorbanın peelingi yüzüne sürülür.

Kelecoş çorbası nedir?

Peskütandan yapılan bir yiyecektir. Üç veya dört soğan halkalar halinde doğranır, kıyma ve sade yağ tencereye eklenir. Soğanlar ateşte pembeleşince, suda bekletilmiş peskütan eklenir. Bazı evler domates salçası ekleyip birlikte pişirir. Çorba benzeri bu yiyecek piştikten sonra şu şekilde servis edilir.

Düğülcek çorbası nedir?

“Düğülcek” Sivas yöresinde ince çekilmiş bulgur için kullanılan bir kelimedir. Halk arasında kısırlık bulguru olarak bilinir. Çorbamız soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve aroması ve lezzetiyle damağınızda harika bir tat bırakacaktır.

Soğuk çorbanın adı nedir?

Soğuk çorba (Ayran çorbası)28 Ağustos 2023

Pestükan nedir?

Peskütan, Sivas mutfaklarında ilkbahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Kış için önceden hazırlanan peskütanlar Sivas ve çevresinde bol miktarda tüketilir. Peskütan çorbası da bu yoğurt çeşidiyle hazırlanır. Tadını iyileştirmek için rendelenmiş buğday ve yeşil mercimek de eklenir.

Helle çorbası nasıl yapılır?

Hafif çorba – Amasya 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Başka bir kasede bir çay bardağı bol su ile haşlanmış pirinç hazırlanan roux’a eklenir. Kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Servis edilirken üzerine karabiber serpilir.

Peskutan çorbası kaç kalori?

Sivas Peskütan çorbası kaç kaloridir? Sivas yöresine özgü olan Peskütan çorbasını etsiz pişirirseniz bir porsiyonu 250 kaloridir. Bir porsiyon pesketaryen et çorbası ise 300 kaloridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Parayı Elden Alan Gaziantep Escort